Hållbara hus AB


Hållbara byggprodukter till energieffektiva hus, tillsammans med tilläggsisolering är vår huvudsakliga verksamhet.

1991 startades vår verksamhet som Återförsäljare av Termoträ träfiberisolering. Vi har isolerat med de flesta varumärkena inom cellulosaisolering. Bl.a. Termoträ, Thermocell, Ekofiber, Warmcell, Ekovilla, Steico Cell, Gutex, Icell och Isocell. Så vi har hyfsad kunskap om hur de olika materialen fungerar.

Mellan åren 2001-2014 isolerade vi endast med Thermocell träfiber. Vi tyckte helt enkelt att det var den produkt som var bäst att arbeta med. Men nuförtiden, så låter vi kunden välja vilken cellulosaisolering man vill ha. Dock väljer de allra flesta Hunton träfiber lösull. Dess råvara är 100% överskottsflis från den norska skogen.

Vi arbetar huvudsakligen runt Mälardalen. Vilket innebär Västmanland, Uppland, Örebro, Södra Dalarna, Södermanland och Stockholm. Vårt centrallager med kontor ligger på Hejargränd 2 i Västerås. Vi har även kontor och lager i Uppsala, samt kontor i Örebro. Snart öppnar vi upp även i västra Stockholm.

Det finns ingen produkt som passar bättre på våra gamla vindar än cellulosaisolering. Mest tack vare de fukttransporterande egenskaper samt att det helt enkelt isolerar så bra. Det är därför det har varit så roligt att hålla på med det här i nästan 30 år. Men mer om detta kan du läsa längre fram här på hemsidan.

Vårt fokus just nu ligger på det moderna byggandet, d.v.s. passiva hus och lågenergihus. Det finns ett enormt intresse för våra produkter i dessa konstruktioner. I vårt byggsystem med hållbara byggprodukter har vi bl.a tätskikt och träfiberisolering i olika former för golv, vägg och tak. Ett komplett system som gör det enklare att bygga lufttätt och fuktsäkert.

Vi samarbetar bl a med Hunton och Steico. Lagerför en del produkter från deras sortiment, det övriga tar vi hem efter beställning med 2-3 veckors leveranstid.

Vi känner en stor glädje och optimism inför framtiden, för där passar verkligen Hållbara Hus AB in.


Lycka till med Era bygg och isoleringsplaner.


Med varma hälsningar

Kent Andersson, Vd.